Aproximativ 33% din mediul urban și 25% din indienii din mediul rural au hipertensiune arterială. Hipertensiunea arterială este un termen științific folosit pentru a aborda hipertensiunea. Unele cauze colesterol pentru a acumula pe artere și contracta lumenul lor crescând astfel presiunea pe peretele lor. Acest lucru este dăunător; arterele necontrolate se pot rupe și deteriora zona înconjurătoare, cum ar fi cele din creier din cauza unui accident vascular cerebral.
Chiar și astăzi, doar 25% din mediul rural și 42% din mediul urban sunt conștienți de starea lor de hipertensiune arterială. Dintre acestea, doar 25% din mediul rural și 38% din mediul urban caută. O zecime și o treime din populația urbană din zonele rurale au BP sub control. Cum funcționează asta? Ce date susțin că hipertensiunea arterială poate fi controlată chiar și fără?
Cum de a scădea tensiunea arterială?
În acest stil de viață rapid și neregulat de astăzi, toată lumea suferă de stres. Din acest motiv, plângerile de dezechilibru al tensiunii arteriale au devenit o poveste din casă în casă. Ești ce este hipertensiunea arteriala scăzută? Dacă da, trebuie să vă concentrați asupra acestui lucru. Dacă citirile BP sunt sub 90 și 60, aveți o problemă cu hipotensiunea. Femeile iau adesea situația de a avea tensiune arterială scăzută ușor, ceea ce nu este corect. Condiții periculoase, cum ar fi insuficiența organelor la atac de cord, pot apărea dacă tensiunea arterială scade prea puțin.
Tensiunea arterială este presiunea exercitată asupra pereților vaselor de sânge care curge în vasele de sânge. Arterele sunt tuburile care transportă sângele de la inima de pompare la toate țesuturile și simțurile corpului. Inima reglează fluxul sanguin arterial prin pomparea sângelui în artere, iar presiunea pe care o exercită se numește tensiune arterială. Tensiunea arterială a unei persoane este rezumată ca tensiune arterială sistolică / diastolică. Cum ar fi sistolice adică numărul de mai sus arată presiunea în artere.
În ea, mușchii inimii se contractă și pompează sângele în artere. Numărul de mai jos arată presiunea din artere atunci când mușchii inimii se relaxează după contracție. Tensiunea arterială este întotdeauna mai mare atunci când inima pompează decât atunci când este relaxată. Tensiunea arterială sistolică a unei persoane adulte sănătoase este cuprinsă între 90 și 220 milimetri de mercur. Tensiunea arterială dialostică normală este de mercur.Min. Apare între. tensiunea arterială normală trebuie să fie în conformitate cu liniile directoare actuale. Un dispozitiv de măsurare a tensiunii arteriale se numește sfigmomanometru sau sphagnomanometru.
Tensiunea arterială scăzută (hipotensiune arterială) este presiunea care provoacă simptome sau semne ale fluxului sanguin redus în artere și vene. Când fluxul de sânge este prea scăzut, oxigenul și nutrienții nu pot ajunge la simțurile vitale, cum ar fi creierul, inima și rinichii, astfel încât aceste simțuri nu pot funcționa normal și pot provoca daune permanente. Spre deosebire de hipertensiunea arterială, tensiunea arterială scăzută este identificată în primul rând prin simptome și semne, nu prin numere de presiune specifice.
Care sunt simptomele
Cineva are o tensiune arterială de dar nu prezintă simptome de tensiune arterială scăzută și, prin urmare, nu are tensiune arterială scăzută, totuși la persoanele care au tensiune arterială crescută și dacă tensiunea arterială scade, încep să prezinte simptome de tensiune arterială scăzută. Dacă cineva se simte amețit sau greață din cauza tensiunii arteriale scăzute sau cade inconștient atunci când stă în picioare, este cunoscut sub numele de hipertensiune ortostatică.
Persoana normală depășește rapid efectele cauzate de presiunea scăzută atunci când stă în picioare. Dar atunci când nu există o alimentare cu sânge a arterei ciclice din cauza tensiunii arteriale adecvate, persoana poate suferi dureri în piept sau poate avea un atac de cord. Atunci când există o cantitate insuficientă de sânge pentru rinichi, rinichii nu pot elimina deșeurile precum ureea și creatinina din organism, ceea ce duce la un exces în sânge. De multe ori tensiunea arterială este măsurată în două locuri, deci chiar dacă este măsurată de o asistentă este mai mică și măsurată de un este mai mult. De multe ori tensiunea arterială la birou este măsurată din ce în ce mai puțin acasă, aceasta se numește hipertensiune albă.
O astfel de tensiune arterială crescută nu provoacă urgență. Dacă manșeta din brațul sfigmomanometrului este coborâtă în lățime, umflată încet sau prea repede, tensiunea arterială va fi mai mare. Dacă bara legată în braț nu este plasată la nivelul inimii, tensiunea arterială va fi greșită. Există multe alte motive pentru care tensiunea arterială va fi greșită dacă nu este îngrijită. Instrumentele de măsurare ale lui Mercur oferă citiri mai precise decât cele electronice. Datorită tuturor acestor factori, este important ca, odată ce tensiunea arterială crește, să nu înceapă imediat. Tensiunea arterială trebuie măsurată la intervale de câteva zile de cel puțin trei ori. Terapia trebuie să înceapă numai dacă media mai multor citiri este crescută. Tensiunea arterială va crește pentru o vreme dacă pacienții sunt în anxietate grea.
Ce trebuie să faceți
Tensiunea arterială este măsurată cu un instrument numit sfigmomanometru, prin care utilizatorul ascultă sunetul forței sângelui în arterele pacientului atunci când inima bate (presiunea sistolică). Măsurată în milimetri de mercur (mm Hg), presiunea sistolică este numărul de top în citirea tensiunii arteriale. Al doilea, sau numărul de jos, este presiunea în arterele inimii în repaus — presiunea diastolică.
În general, ca adult, se consideră că aveți tensiune arterială crescută dacă citirea presiunii sistolice este mai mare sau egală cu 140 mm Hg sau dacă presiunea diastolică este mai mare sau egală cu 90 mm Hg. Dar pentru fiecare 20 mm Hg presiunea sistolică crește peste 115, iar pentru fiecare 10 mm Hg presiunea diastolică crește peste 75, riscul de boli cardiovasculare se dublează — astfel încât presiunile mai mici sunt în general mai bune.
Dacă presiunile sistolice și diastolice se încadrează în diferite etape, etapa cu numărul mai mare este cea care contează. De exemplu, dacă aveți o presiune sistolică de 150 mm Hg, dar presiunea diastolică este de numai 85 mm Hg, veți fi clasificat ca hipertensiune arterială în stadiul 1, nu prehipertensiune. Și dacă aveți peste 50 de ani, numărul diastolic este cel care vă prezice cel mai bine riscul de cardiovasculare. Lăsată netratată, hipertensiunea arterială poate duce la boli coronariene, ceea ce poate însemna un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Ar trebui să aveți tensiunea arterială verificată în mod regulat și să urmați sfatul dumneavoastră pentru a o menține sub control.
În mod normal, rinichii noștri fac o treabă bună în reglarea nivelului de sodiu și apă din sângele nostru. Cu toate acestea, pentru mulți dintre noi, consumul de prea multă sare poate perturba acest echilibru, determinând creșterea nivelului de sodiu din sânge. Acest lucru determină corpul nostru să dețină mai multă apă și crește atât lichidul din jurul celulelor noastre, cât și volumul de sânge din sângele nostru. Pe măsură ce volumul de sânge crește, presiunea asupra vaselor noastre de sânge începe să crească și inima noastră trebuie să muncească mai mult pentru a muta sângele în jurul corpului nostru. În timp, această tulpină suplimentară poate duce la rigidizarea vaselor de sânge și crește riscul de hipertensiune arterială, inimă și accident vascular cerebral.